Maske niso več obvezne

Maske niso več obvezne
Lokalne novice

Uporaba je priporočena. 

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je danes pojasnil,da pri nošenju mask ne gre za obveznost, ampak priporočilo, da se po eni strani sami zaščitimo pred okužbo, hkrati pa preprečimo njen morebiten prenos. "Nihče ne bo tekel za vami, nihče vam ne bo grozil, vas kaznoval. Kaznoval vas bo virus, če ga boste dobili," je odgovoril na vprašanje o morebitni omilitvi obveznosti nošenja mask v zaprtih prostorih.

Zato svetuje nošenje mask povsod tam, kjer ni mogoče držati ustrezne razdalje metra in pol, ne glede na to, ali se nošenje maske zahteva ali ne, pa naj bo to v trgovini, avtobusu ali kakšni instituciji. So pa po njegovih besedah maske obvezne za vse, ki so zboleli, pa tudi za tiste, ki negujejo obolele.

Krek ob sproščanju ukrepov poziva k upoštevanju priporočil, k preventivnemu ravnanju in druženju na način, ki bo onemogočil širjenje virusa. "Veselice in rajanje", da je epidemije konec, so po njegovih besedah "popolnoma neumestne". Vse je pozval, naj v službo ne hodijo, če imajo znake prehladnih obolenj ali temperaturo, in opozoril, da je zelo neodgovorno, če si ljudje z zdravili znižajo temperaturo in pridejo v službo.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

V sredo v Podravju potrjena ena okužba s...
Četrtek, 09 Julij 2020 13:12
Okužbo potrdili v Mariboru.

Preberite več...

V Kidričevem ponoči goreli odpadki
Četrtek, 09 Julij 2020 06:21
V industrijski coni.

Preberite več...

Ministrski obisk namenjen pomembnim štaj...
Sreda, 08 Julij 2020 15:08
Župan Slovenske Bistrice gostil ministra za infras...

Preberite več...

Dve novi okužbi s koronavirusom v Slove...
Sreda, 08 Julij 2020 13:21
V Sloveniji včeraj 24 novih okužb s koronavirusom

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Budilka

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam