Mladi spoznavali pomen varnosti v prometu

Mladi spoznavali pomen varnosti v prometu
Lokalne novice

Odlično sta se odrezali OŠ Ivanjkovci in OŠ Olge Meglič.

Kljub oteženi situaciji v zadnjih mesecih so slovenski osnovnošolci pridobivali nova znanja na daljavo, več kot 10 tisoč otrok iz preko 120 slovenskih šol pa je sodelovalo tudi pri zanimivih in poučnih nalogah programa Varno na kolesu. Učenci so spoznavali pomen varnosti v prometu in se z domiselnimi izdelki potegovali za privlačne nagrade. Glavne nagrade v okviru razpisanih nalog so osvojile OŠ Tišina, OŠ Bršljin in OŠ Jurija Vege Moravče, uspešne pa so bile tudi OŠ Olge Meglič, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Ivanjkovci.

Z najvišjim številom pridobljenih točk v sklopu razpisa A, namenjenega učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, se lahko pohvalijo učenci OŠ Tišina, ki prejme denarno nagrado v višini 1000 evrov in kolesarske čelade za vse učence.

V sklopu nalog razpisa B, ki je namenjen učencem od 1. do 9. razreda, so učenci svoje znanje o varnosti v prometu uporabili tudi v praksi, in sicer na kolesarskih športnih dnevih ali med zbiranjem prekolesarjenih kilometrov za svojo šolo. Pri slednji nalogi se je najbolje odrezala OŠ Selnica ob Dravi, kjer je 113 učencev od oktobra do aprila prevozilo 85.726 kilometrov. Za izvedbo športnega dneva na kolesu, ki prav tako spada med naloge razpisa B, pa se je na prvo mesto uvrstila OŠ Ivanjkovci, kjer so jeseni organizirali teden kolesarjenja v šolo in med celim letom aktivno ozaveščali o pomenu trajnostne mobilnosti.

Odlično se je odrezala tudi OŠ Olge Meglič, saj je sodelovala v obeh razpisih in osvojila drugo mesto tako v sklopu razpisa B kot A+B. V sklopu razpisanih nalog so učenci pripravili zanimiv in kreativen predlog kolesarskega izleta po najstarejšem slovenskem mestu, ki se je prav tako uvrstil na drugo mesto.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Naselje Dolinca in cesta Majšperk Rogate...
Sreda, 05 Avgust 2020 16:28
Večina kmetijskih zemljišč ostaja na poplavnem obm...

Preberite več...

Nove pridobitve Doma upokojencev na Ptuj...
Torek, 04 Avgust 2020 15:53
Pri ptujski enoti Doma upokojencev Ptuj na Volkmer...

Preberite več...

Petovia kvintet s ponosom prepeva o prel...
Ponedeljek, 03 Avgust 2020 19:47
Skladbi Stoj še dolgo Ptuj ponosni so dali še vide...

Preberite več...

Prevažal kar 25 ilegalnih prebežnikov
Petek, 31 Julij 2020 16:48
Prijeli so ga na območju Policijske postaje Podleh...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam