Kriminalisti pri nekdanji kmetijski ministrici Aleksandri Pivec

Kriminalisti pri nekdanji kmetijski ministrici Aleksandri Pivec
Lokalne novice

V središču preiskav je sum storitve kaznivega dejanja goljufije na škodo EU in zlorabe položaja, protipravna premoženjska korist, nastala s storitvijo teh dejanj, pa presega 100.000 evrov.

Nacionalni preiskovalni urad ob pomoči in sodelovanju kriminalistov iz ljubljanske in koprske policijske uprave izvaja 29 hišnih preiskav na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Nova Gorica. Osumljenih je 14 fizičnih oseb in ena pravna oseba, pri čemer trenutno nobena oseba ni pridržana.

V središču preiskav sum goljufije na škodo EU

V središču preiskav je sum storitve kaznivega dejanja goljufije na škodo EU in zlorabe položaja, protipravna premoženjska korist, nastala s storitvijo teh dejanj, pa presega 100.000 evrov. Za ta kazniva dejanja je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, predkazenski postopek pa usmerja specializirano državno tožilstvo.

Kriminalisti zaradi afere Sript pri bivši kmetijski ministrici in predsednici DESUS

"Zjutraj so se na mojem domu oglasili predstavniki pristojnih organov, ki izvajajo preiskavo v povezavi s primerom Sript," je v izjavi za medije po objavah o kriminalističnih preiskavah zapisala Pivčeva. "Le končana strokovna in neodvisna preiskava bo dokončno potrdila, da v primeru Sript nisem storila nič nezakonitega," ob tem dodala Pivčeva.

Sama si želi, da se preiskava čim prej zaključi, pri čemer ocenjuje, da so vsi postopki, ki jih izvajajo pristojni organi, profesionalni in korektni. Z zaključkom preiskave upa, da se preneha "medijski linč in neutemeljeno obtoževanje", ki se je po njeni oceni pričel ob prevzemu predsedstva DeSUS.

"Deležna sem hudih groženj in izjemnih pritiskov od trenutka, ko sem še kot ministrica pričela z odkrivanjem nezakonitih ravnanj. Ne le jaz, tudi moja družina in moji otroci, vsi smo izjemno izpostavljeni. Z namenom, da se me odstrani iz političnega prostora, se me osebno blati in diskreditira že dlje časa," je navedla Pivčeva. Ob tem je dodala, da je tudi sama človek in mama, ki ima vsaj minimalno pravico do zasebnosti in ustavnih pravic.

Na fotografiji Aleksandra Pivec. Foto: Črtomir Goznik.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Cesta Ptuj- Slovenska Bistrica zaprta za...
Petek, 05 Marec 2021 07:08
  Na glavni cesti Slovenska Bistrica - Ptuj, na o...

Preberite več...

Pričakovanja od cepiv proti Covidu-19 v ...
Petek, 05 Marec 2021 10:04
Leto dni po razglasitvi pandemije Covida-19 poveza...

Preberite več...

V ponedeljek v šole tudi dijaki prvih tr...
Sreda, 03 Marec 2021 20:47
Obvezno z zaščitno masko, kot po novem tudi osnovn...

Preberite več...

Nesreča na AC proti Mariboru
Sreda, 03 Marec 2021 12:04
Vzrok neprilagojena hitrost reševalnega vozila.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrlec

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam