Sodna preiskava zoper osumljenega za trojni umor v Gerečji vasi končana

Sodna preiskava zoper osumljenega za trojni umor v Gerečji vasi končana
Lokalne novice

So ta teden potrdili na ptujskem tožilstvu.

Sodna preiskava v zvezi s trojnim umorom na lanski božični dan v Gerečji vasi pri Ptuju je po več mesecih vendarle zaključena, so za STA potrdili na ptujskem tožilstvu. Ob tem so dodali, da drugih informacij zaradi interesa postopka in varstva osebnih podatkov ne morejo posredovati.

Molčijo tudi na ptujskem sodišču. Niti na tožilstvu niti na sodišču tako niso povedali, kdaj je bila sodna preiskava zaključena, ali je bila vložena obtožnica, kaj natančno se obtoženemu očita in ali je morda razpisan predobravnavni narok.

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo na božično popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan. Najprej so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Kot so po dogodku pojasnili mariborski kriminalisti, naj bi osumljeni vse umoril iz brezobzirnega maščevanja. Žrtve so bile njegova nekdanja zunajzakonska partnerica, s katero sta imela tudi otroka, in njena starša.

Osumljeni je po ugotovitvah policije 35-letno partnerko med prepirom v hiši večkrat zabodel in čeprav je ob prihodu reševalcev še kazala znake življenja, pri poskusu oživljanja niso bili uspešni. Moški je potem odšel v sosednjo hišo njenih staršev ter ju prav tako večkrat zabodel. Oče je umrl na kraju dogodka, mati pa pozneje v ptujski bolnišnici.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, v rokah pa je imel nož. Na poziv policistov, naj nož odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa ga odvrgel. Po aretaciji so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Kot je pokazala preiskava, naj bi imel osumljeni težave z alkoholom, s partnerko, ki naj bi zaradi ogroženosti razmišljala o najemu varnostne službe, sta se razšla približno mesec dni pred tragedijo.

Na fotografiji: Dogodki usodnega 25. decembra 2020 v Gerečji vasi še vedno oviti v tančice skrivnosti.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Safilo ormoški obrat prodal logističnemu...
Četrtek, 17 Junij 2021 11:57
Vrednost prodajne pogodbe ni znana.

Preberite več...

Društvo podeželske mladine Spodnje Podra...
Četrtek, 17 Junij 2021 09:01
Vabljeni tudi na tržnico mladih kmetov in kmetic.

Preberite več...

Ptujski policisti v hišni preiskavi med ...
Sreda, 16 Junij 2021 09:47
Zalotili ljubitelja orožja in drog

Preberite več...

V Sloveniji danes po pričakovanjih zadnj...
Torek, 15 Junij 2021 13:30
V veljavi ostaja sistem "preboleli, cepljeni in te...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam