Tamara Zidanšek v četrtfinalu OP Francije

Tamara Zidanšek v četrtfinalu OP Francije
Lokalne novice

Po zmagi s 7:6 (4) in 6:1 proti Romunki Sorani Cirstea je postala prva četrtfinalistka odprtega prvenstva Francije in obenem prva četrtfinalistka enega največjih turnirjev v samostojni Sloveniji.

V prvi igri na dvoboju je 23-letna Slovenka, članica Teniškega kluba Terme Ptuj, Romunki odvzela servis in povedla z 1:0, a ji je tekmica že v naslednji igri vrnila z enako mero. Do naslednje priložnosti za odvzem servisa na eni ali drugi strani je prišlo šele v 12. igri, ko je imela Cirstea na servis Zidanškove priložnost za osvojitev prvega niza. Slovenska teniška igralka se je ubranila in z nekaj odličnimi udarci izsilila podaljšano igro. Tam pa je sama izkoristila drugo priložnost za osvojitev prvega niza, ki je trajal 54 minut.

V prvi igri drugega niza je imela Romunka, 54. igralka sveta, tri priložnosti za odvzem servisa, a je Zidanškova vse tri priložnosti ubranila in dobila igro na svoj servis. V naslednji igri pa je 31-letni Cirstei tudi drugič odvzela servis in dobro igro nadgradila z novo igro na svoj servis. V četrti igri je 85. igralka sveta Romunki znova odvzela servis. V sedmi igri, ko je Slovenka servirala za zmago, je imela Cirstea priložnost za odvzem servisa, a se je Zidanškova znova ubranila in potem izkoristila prvo priložnost za zmago.

V četrtfinalu Roland Garrosa se bo Zidanškova pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Marketo Vondrouševo, ki je v 3. krogu izločila Slovenko Polono Hercog, in Španko Paulo Badosa.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Safilo ormoški obrat prodal logističnemu...
Četrtek, 17 Junij 2021 11:57
Vrednost prodajne pogodbe ni znana.

Preberite več...

Društvo podeželske mladine Spodnje Podra...
Četrtek, 17 Junij 2021 09:01
Vabljeni tudi na tržnico mladih kmetov in kmetic.

Preberite več...

Ptujski policisti v hišni preiskavi med ...
Sreda, 16 Junij 2021 09:47
Zalotili ljubitelja orožja in drog

Preberite več...

V Sloveniji danes po pričakovanjih zadnj...
Torek, 15 Junij 2021 13:30
V veljavi ostaja sistem "preboleli, cepljeni in te...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam