Dom upokojencev danes slovesno odprl nov prizidek v Juršincih

Dom upokojencev danes slovesno odprl nov  prizidek v Juršincih
Lokalne novice

Ptujski dom upokojencev z zdaj skoraj 800 posteljami trenutno deluje na petih lokacijah in je drugi največji javni socialnovarstveni zavod v Sloveniji. Zaradi vse večjih potreb po institucionalnem varstvu starejših so se pred dvema letoma odločili za gradnjo novega dela doma ob že obstoječi enoti v Juršincih. Po dobrem letu gradnje, ki jo je izvedel Pomgrad, so danes prostore tudi uradno predali namenu.

Direktorica doma Vesna Šiplič Horvat:


V novih prostorih bomo oskrbovancem zagotovili visoko kakovost bivanja, saj so sobe zgrajene po sodobnih standardih in bodo prijazne tako stanovalcem kot zaposlenim. Ob tem so v prvem nadstropju pridobili veliko teraso, na voljo bodo prostori delovne fizioterapije, velika jedilnica in široki hodniki, je dejala Šiplič Horvatova.

Dogodka se je poleg ostalih gostov udeležil tudi minister za delo Janez Cigler Kralj, ki je ob tej pomembni pridobitvi povedal:


Pridobitve so veseli tudi v občini Juršinci, saj bodo lahko njihovi domačini tudi jesen življenja preživljali v svojem okolju, je še poudaril župan Alojz Kaučič.

 

Danes podpisali pismo o nameri za izgradnjo dodatne enote v Žabjaku

 

Ker je ptujski zavod eden tistih, ki jim je država odobrila sredstva za sofinanciranje dnevnih oblik varstva in začasnih namestitev za starejše, so danes z ministrom Ciglerjem Kraljem podpisali sporazum o gradnji novega doma na Žabjaku. V omenjenem ptujskem naselju bo zrasel nov objekt, za katerega so si zagotovili 1,4 milijona evrov.

Kot je povedala direktorica, naj bi ob zaključku tega projekta imeli na voljo dodatnih 150 postelj, od tega 20 za začasne namestitve in 12 za dnevno varstvo. Celotna investicija je ocenjena na 14,5 milijona evrov, dom pa bo sam v gradnjo investiral okoli tri milijone evrov lastnega denarja. Z gradnjo se jim že nekoliko mudi, saj bi enota morala biti dokončana do konca leta 2023, zato se je bodo lotili fazno.

ki je z vodstvom že zdaj enega največjih slovenskih domov za starejše podpisal pismo o nameri za izgradnjo dodatne enote na Žabjeku.

Minister Cigler Kralj je ob tem potrdil, da sporazum vsebuje zavezo vseh treh podpisnikov, poleg doma in ministrstva še ptujske občine, da bo vsak opravi svoj del naloge. Občina bo poskrbela za infrastrukturo na lokaciji, dom upokojencev del sredstev, država pa se je zavezala, da bo preostali del denarja zagotovila iz evropskih ali domačih virov.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Safilo ormoški obrat prodal logističnemu...
Četrtek, 17 Junij 2021 11:57
Vrednost prodajne pogodbe ni znana.

Preberite več...

Društvo podeželske mladine Spodnje Podra...
Četrtek, 17 Junij 2021 09:01
Vabljeni tudi na tržnico mladih kmetov in kmetic.

Preberite več...

Ptujski policisti v hišni preiskavi med ...
Sreda, 16 Junij 2021 09:47
Zalotili ljubitelja orožja in drog

Preberite več...

V Sloveniji danes po pričakovanjih zadnj...
Torek, 15 Junij 2021 13:30
V veljavi ostaja sistem "preboleli, cepljeni in te...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam