Ali je komunalno blato v Hočah iz Ptuja?

Ali je komunalno blato v Hočah iz Ptuja?
Lokalne novice

Preiskava je še v teku.

Komunalno blato, ki so ga za zdaj uradno še vedno neznani storilci prejšnji teden nelegalno odložili na območju Pivole v občini Hoče-Slivnica in s tem povzročili ekološko katastrofo, naj bi prihajalo iz čistilne naprave Komunalnega podjetja Ptuj.

Na Policijski upravi Maribor za zdaj podrobnosti še niso ne razkrili, saj da kriminalistična preiskava še vedno intenzivno poteka.

Direktor ptujske komunale Janko Širec je potrdil, da so njihovo čistilno napravo praznili na dan škodnega dogodka v Pivoli. Po njegovih besedah je blato prevzelo podjetje CEP iz Celja, ki so ga lani izbrali na javnem razpisu, ob tem pa dodal, da ko prevzemnik blato na njihovi lokaciji prevzame in zapusti dvorišče, komunala s tem nima nič več in je za nadaljnje ravnanje odgovoren prevzemnik. Več podrobnosti je pričakovati po 13. uri na novinarski  konferenci ptujske komunale.

 

Županja Ptuja Nuška Gajšek KP Ptuj pozvala k preverbi nepotrjenih sumov

 

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je pozvala Komunalno podjetje Ptuj, da v najkrajšem možnem času izvede vse aktivnosti za preverbo nepotrjenih sumov in jo z ugotovitvami seznani. V kolikor bi vse izvedene aktivnosti in analize omenjene sume potrdile, od Komunalnega podjetja Ptuj pričakuje, da se bo pristojnim organom nudilo vse potrebne informacije, da se odgovorne za to dejanje razkrije in primerno sankcionira.

 

Kljub temu, da uradnih podatkov inšpekcijskega nadzora še nimamo in še nismo seznanjeni z vsemi informacijami, županja Mestne občine Ptuj poudarja, da gre za zavržno dejanje, ki je nesprejemljivo in ga ostro obsoja, so na FB sporočili iz MO Ptuj. 

 

 

Foto: Odpadno blato v Hočah.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Safilo ormoški obrat prodal logističnemu...
Četrtek, 17 Junij 2021 11:57
Vrednost prodajne pogodbe ni znana.

Preberite več...

Društvo podeželske mladine Spodnje Podra...
Četrtek, 17 Junij 2021 09:01
Vabljeni tudi na tržnico mladih kmetov in kmetic.

Preberite več...

Ptujski policisti v hišni preiskavi med ...
Sreda, 16 Junij 2021 09:47
Zalotili ljubitelja orožja in drog

Preberite več...

V Sloveniji danes po pričakovanjih zadnj...
Torek, 15 Junij 2021 13:30
V veljavi ostaja sistem "preboleli, cepljeni in te...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam