Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje vabi na prvi hibridni državni kviz Mladi in kmetijstvo 2021

Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje vabi na prvi hibridni državni kviz Mladi in kmetijstvo 2021
Lokalne novice

Vabljeni tudi na tržnico mladih kmetov in kmetic.

Da so kmetje vsevedi, je znano že od nekdaj, da je podeželska mladina polna znanja, ugotavljajo zadnjih pet desetletij. Katero društvo podeželske mladine pa ima največje glav'ce, pa se preverja vsako leto – letos na Ptuju.

Državni kviz Mladi in kmetijstvo je eden izmed največjih dogodkov podeželske mladine, ki ga vsako leto organizira Zveza slovenske podeželske mladine, ta povezuje društva podeželskih mladin in ostala mladinska društva iz cele Slovenije. Državni kviz je tradicionalna, strokovno-izobraževalna prireditev.

Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje prireditev organizira skupaj s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije. Prvi hibridni državni kviz, sicer pa že 48. zapovrstjo, bo potekal v soboto, 19. junija 2021, v avli Šolskega centra Ptuj (Volkmerjeva ulica 19).

Naše Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje (DPM Spodnje Podravje) je 13. 4. 2019 ponosno osvojilo 1. mesto z ekipo v sestavi: Mateja Korent, Žiga Napast in Andraž Trantura ter si s tem priborilo prvo zmago v času obstoja društva. Ta nam je poleg časti in spoštovanja prinesla tudi veliko odgovornost – izvedbo kviza MIK 2020. Ker pa je v lanskem letu nastopila epidemija, smo bili primorani kviz prestaviti na letošnje leto.

Pred samim kvizom, med 18.00 in 20.00, bo v živo možen ogled promocijskih izdelkov donatorjev in tržnica, kjer se bodo predstavili mladi kmetje iz našega območja, pri katerih boste lahko tudi kupili domače izdelke, vse omenjeno se bo 15 minut pred kvizom predstavilo tudi na prenosu (SIP TV in FB stran ZSPM). Kviz, ki sledi preko spletnih aplikacij, s pričetkom ob 20.15, bo tako kot vedno, poln tekmovalnega duha, izkazovanja najrazličnejših znanj in zabavne ter kulturne popestritve. Po zaključku tekmovanja in podelitvi nagrad zmagovalcem, se bomo tokrat morali posloviti brez tradicionalne zabave po kvizu.

Namen društva podeželske mladine Spodnje Podravje je združevanje mladih na podeželju. Čez celo leto prirejajo kopico dogodkov (izdelovanje rož, pletenje košar, kuharske delavnice, prikaz žetve, trgatve, ličkanje in različne izlete ter predavanja).

Društvo sodeluje tudi pri izvedbi drugih lokalnih dogodkov, kot so Veni vidi vino mlado, Salon Sauvignon, Dobrote slovenskih kmetij in dogodkov na državni ter mednarodni ravni (dogodki in izmenjave ZSPM, sejem Agra, …).

Več informacija najdete na FB strani DRUŠTVA PODEŽELSKE MLADINE SPODNJE PODRAVJE.

Promocijsko sporočilo.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Naziv kmetija leta že drugič Klemenčiče...
Petek, 23 Julij 2021 14:47
V sklopu praznovanja praznika Mestne občine Ptuj. ...

Preberite več...

Neznanec s pištolo grozil ženski in zaht...
Petek, 23 Julij 2021 10:10
Sinoči, okoli 23.15, je neznani storilec na Kraigh...

Preberite več...

Spletna stran Energije plus z najboljšo ...
Petek, 23 Julij 2021 09:22
V raziskavi Energetika On-line 2021, ki jo je izve...

Preberite več...

SkUPAJ za Urbana!
Četrtek, 22 Julij 2021 16:15
2-letni Urban je prvi otrok v Sloveniji, ki so mu ...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam