Ptujsko odpadno blato v Vodulah

Ptujsko odpadno blato v Vodulah
Lokalne novice

V inšpekcijskem postopku ugotovil inšpektorat za okolje in prostor.

Inšpektorat za okolje in prostor je v inšpekcijskih postopkih, ki jih je uvedel zaradi nezakonito odloženega blata na različnih lokacijah v Sloveniji, na podlagi opravljenega inšpekcijskega pregleda na kraju nezakonitega odlaganja blata iz čistilnih naprav na zemljišču v naselju Vodule v Dramljah, izjave zaslišanega voznika tovornega vozila in vpogleda v uradne evidence, ugotovil, da je družba LASAZ, odpeljala blato iz čiščenja komunalnih odpadih vod iz Čistilne naprave Ptuj ter Čistilne naprave Rogaška Slatina, ter ga nezakonito odložilo na zemljišče v naselju Vodule v Dramljah. Zaslišani voznik je med drugim povedal, da je ravnal po navodilih nadrejenega in da je blato iz Čistilne naprave Ptuj na isto lokacijo vozil tudi njegov sodelavec.

Inšpektorica za okolje mu je 1. julija izdala odločbo, s katero mu je odredila, da mora v 15 dneh po vročitvi odločbe, odstraniti celotno količino blata iz čiščenja komunalnih odpadnih vod (ocenjena količina – 400 kubičnih metrov) ter zagotoviti predpisano ravnanje z njim. Slednje pomeni, da mora zagotoviti njegovo obdelavo tako, da ga dejansko dostavi prevzemniku odpadkov v skladu s podatki iz evidenčnega lista ali ga odda zbiralcu ali obdelovalcu obdelave odpadkov.

 

Lastniku zemljišča 350 evrov, salama in 6 pločevink piva

 

Inšpektorica je pri poizvedovanju pri lokalnem prebivalstvuizvedela, da so neznane osebe na predmetno zemljišče, v času prvomajskih praznikov oziroma konec meseca aprila, vozile najprej humus, nadalje pa »čudno smrdeče blato«, z dvema tovornima voziloma s prikolico, rdeče in črne barve, vendar se registrskih številk tovornih vozil sogovorniki niso spominjali. Tudi lastnik zemljišča o vozilu in vozniku ni vedel kaj dosti povedati. Je pa na zaslišanju izjavil, da mu je znanec predlagal, da mu pripelje zemljo pomešano s sekanci, s čimer se je strinjal, ter da je zato prejel 350 eurov, salamo in 6 pločevink piva.

 

 

 

Slika je simbolična.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Tovornjak pred mejnih prehodom povozil p...
Petek, 24 September 2021 15:55
Že 17 žrtev prometnih nesreč na območju Policijske...

Preberite več...

Pogrešajo 25-letno Moniko
Četrtek, 23 September 2021 16:15
Če ste jo videli, to sporočite policistom.

Preberite več...

Pogrešana Mihaela najdena
Sreda, 22 September 2021 20:11
Sporočajo mariborski policisti.

Preberite več...

DZ ni podprl uvedbe glob za nedostojno v...
Sreda, 22 September 2021 15:01
DZ ni sprejel novele zakona o varstvu javnega reda...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam