Ptujsko odpadno blato v Vodulah

Ptujsko odpadno blato v Vodulah
Lokalne novice

V inšpekcijskem postopku ugotovil inšpektorat za okolje in prostor.

Inšpektorat za okolje in prostor je v inšpekcijskih postopkih, ki jih je uvedel zaradi nezakonito odloženega blata na različnih lokacijah v Sloveniji, na podlagi opravljenega inšpekcijskega pregleda na kraju nezakonitega odlaganja blata iz čistilnih naprav na zemljišču v naselju Vodule v Dramljah, izjave zaslišanega voznika tovornega vozila in vpogleda v uradne evidence, ugotovil, da je družba LASAZ, odpeljala blato iz čiščenja komunalnih odpadih vod iz Čistilne naprave Ptuj ter Čistilne naprave Rogaška Slatina, ter ga nezakonito odložilo na zemljišče v naselju Vodule v Dramljah. Zaslišani voznik je med drugim povedal, da je ravnal po navodilih nadrejenega in da je blato iz Čistilne naprave Ptuj na isto lokacijo vozil tudi njegov sodelavec.

Inšpektorica za okolje mu je 1. julija izdala odločbo, s katero mu je odredila, da mora v 15 dneh po vročitvi odločbe, odstraniti celotno količino blata iz čiščenja komunalnih odpadnih vod (ocenjena količina – 400 kubičnih metrov) ter zagotoviti predpisano ravnanje z njim. Slednje pomeni, da mora zagotoviti njegovo obdelavo tako, da ga dejansko dostavi prevzemniku odpadkov v skladu s podatki iz evidenčnega lista ali ga odda zbiralcu ali obdelovalcu obdelave odpadkov.

 

Lastniku zemljišča 350 evrov, salama in 6 pločevink piva

 

Inšpektorica je pri poizvedovanju pri lokalnem prebivalstvuizvedela, da so neznane osebe na predmetno zemljišče, v času prvomajskih praznikov oziroma konec meseca aprila, vozile najprej humus, nadalje pa »čudno smrdeče blato«, z dvema tovornima voziloma s prikolico, rdeče in črne barve, vendar se registrskih številk tovornih vozil sogovorniki niso spominjali. Tudi lastnik zemljišča o vozilu in vozniku ni vedel kaj dosti povedati. Je pa na zaslišanju izjavil, da mu je znanec predlagal, da mu pripelje zemljo pomešano s sekanci, s čimer se je strinjal, ter da je zato prejel 350 eurov, salamo in 6 pločevink piva.

 

 

 

Slika je simbolična.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Naziv kmetija leta že drugič Klemenčiče...
Petek, 23 Julij 2021 14:47
V sklopu praznovanja praznika Mestne občine Ptuj. ...

Preberite več...

Neznanec s pištolo grozil ženski in zaht...
Petek, 23 Julij 2021 10:10
Sinoči, okoli 23.15, je neznani storilec na Kraigh...

Preberite več...

Spletna stran Energije plus z najboljšo ...
Petek, 23 Julij 2021 09:22
V raziskavi Energetika On-line 2021, ki jo je izve...

Preberite več...

SkUPAJ za Urbana!
Četrtek, 22 Julij 2021 16:15
2-letni Urban je prvi otrok v Sloveniji, ki so mu ...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam