Zet zabodel bivšo taščo

Zet zabodel bivšo taščo
Lokalne novice

Policisti so osumljenca „ujeli“ na Pohorju.

Poročali smo, da je na območju Policijske postaje Ruše v ponedeljek prišlo do poskusa umora. Policisti PU Maribor so danes sporočili nove podrobnosti. Na kraj sta bili napoteni policijski patrulji iz Policijske postaje Ruše in Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor. Policisti so ob prihodu na kraj z izvedbo prvih nujnih ukrepov ugotovili, da se v stanovanjski hiši nahaja 48 letna ženska, ki je utrpela več vbodnih poškodb. Na kraj je kmalu zatem prispela še nujna medicinska pomoč z zdravnikom iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki ji je nudila nujno medicinsko pomoč in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. Ugotovljeno je tudi bilo, da se je osumljeni 29 letnik, po dejanju s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskega registrskega območja. V nadaljevanju je stekla obsežna policijska akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami, vsled katere je bil osumljeni po dveh urah prijet na območju PU Celje, natančneje na območju Pohorja, kjer mu je bila nato tudi odvzeta prostost.

 

Po nožu segel, ko je iskal nekdanjo partnerko

 

Z ogledom kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kaznivo dejanje poskusa umora izvršil njen bivši zet. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni okrog 11. ure istega dne iskal 21 letno bivšo partnerko, s katero sta do nedavnega živela v tri in pol letni zunajzakonski skupnosti. Zaradi prekinitve njunega razmerja in predhodnih groženj, mu je oškodovana 48 letnica vstop poskušala preprečiti, vendar ji to ni uspelo. Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril. Ob tem je kričal, da jo bo ubil. Oškodovana mu je pri tem sledila in ga poskušala umiriti, takrat pa jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Med tem je s kuhinjskega pulta pograbil

kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu, po dejanju pa je stanovanjsko hišo zapustil in se z osebnim avtomobilom odpeljal.

 

Z navedenimi ugotovitvami sta bila po informacijah PU Maribor seznanjena dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

 

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja po 116/I-4 čl.

Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34/I čl. istega zakona, je predpisana

kazen zapora najmanj petnajstih let.

Slika je simbolična.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Jadralni padalec obvisel na drevesu
Nedelja, 24 Oktober 2021 06:40
Na območju Donačke gore.

Preberite več...

Prometna nesreča na Grajeni
Sobota, 23 Oktober 2021 08:51
Ena oseba poškodovana.

Preberite več...

Ceste na Ormoškem vzele življenje
Petek, 22 Oktober 2021 22:01
Cesta Ljutomer - Ormož je že več ur zaprta.

Preberite več...

V vrhu najboljših Perutnina Ptuj in Dors...
Petek, 22 Oktober 2021 16:35
Po izboru Štajerske gospodarske zbornice in časopi...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Tone Topolovec

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300