Uspešno zaključili akcijo Vključi srce

Uspešno zaključili akcijo Vključi srce
Lokalne novice

Za srčen namen zbrali dobrih 6.000 evrov.

V petek, 8. oktobra 2021, je pred OŠ dr. Ljudevita Pivka na Ptuju potekalo sklepno dejanje dobrodelne akcije Vključi srce, ki so jo njihovi učitelji organizirali za učence s posebnimi potrebami. Akcija je del projekta Evropskega socialnega sklada »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje«, ki ga financirata Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad. V sklopu akcije so skupaj z ambasadorko igralko Urško Vučak Markež in s partnerskimi ustanovami po velikem delu Slovenije (OŠ Stanka Vraza Ormož, Društvo Sožitje Ptuj, OŠ Minke Namestnik – Sonje, OŠ Glazija, OŠ 27. julij, CIRIUS Kamnik, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, OŠ Pivka, CKSG Portorož – vsak je prispeval svoj košček mozaika) posneli promocijski videospot s pesmijo Čudeži avtorja Žana Serčiča, v njem pa so družbi predstavili, da so mladi s posebnimi potrebami čudeži v malem, hkrati pa točno taki, kot njihovi vrstniki brez posebnih potreb – razigrani, uživajo v prostem času in hobijih, se smejijo … »Posebnih« otrok v resnici ni, saj je poseben prav vsak med njimi, potrebujejo pa točno to, kar potrebuje vsak mladostnik. Prijatelje, varnost, sprejemanje.

Srce1

Na šoli so vsem učencem želeli omogočiti čim bolj brezskrbno mladost in poskrbeti, da bodo deležni vsega, kar potrebujejo za telesni, čustveni, socialni razvoj. Prvi vikend v septembru – 3. in 4. 9. 2021 je ekipa zagnanih učiteljev z idejnim vodjem gospodom Simonom Petkom na čelu sedla na kolo ter prekolesarila pot od Ptuja do Portoroža, pa še malo dlje, saj so pot simbolično začeli že partnerji iz ormoške OŠ Stanka Vraza. Širom Slovenije so srečevali pozitivne in enako misleče ljudi ter ponesli glas, da so tudi osebe, ki jih tako radi označujemo s pridevnikom poseben, del naše družbe, da pa včasih potrebujejo nekoliko več razumevanja ali pomoči. S pomočjo Društva Sožitje Ptuj so odprli humanitarno linijo in z SMS-i KOLO5 na 1919 do konca septembra zbirali sredstva, s katerimi bi pokrili stroške, ki jih starši učencev ne zmorejo.

srce2

Odzvala so se tudi številna podjetja, društva in drugi donatorji, ki so navedeni na spletni strani akcije https://vkljucisrce.resitve.si/. Ravnateljica šole Lidija Marin je na zaključku akcije povedala, da so zbrali dobrih 6000 evrov in da so veseli prav vsake donacije, saj gre za srčen namen. Nujne potrebščine za izvedbo vzgojno-izobraževalnega dela bo prispevalo tudi ptujsko Društvo Razvoj za spodbujanje telesnega, duševnega, čustvenega, osebnostnega in strokovnega razvoja družbe, ki je dobrodelno stojnico za ta namen organiziralo skupaj z Ljudsko univerzo Ptuj in Špajzo modrosti.

Vsaka sprememba se začne s prvim, negotovim korakom in nadaljuje suvereno, množično, vztrajno. Na zaključni prireditvi so piko na i namenili učencem, zanjo pa je poskrbel gost presenečenja – pevec Žan Serčič. S svojimi pesmimi je vsem zbranim popestril zadnji dan Tedna otroka in poskrbel za nepozaben spomin.

srce3

 

srce4

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Trčila v križišču med Potrčevo in Volkme...
Nedelja, 28 November 2021 06:45
V soboto ob 17.35.  

Preberite več...

Letos razgledni stolp v Drbetincih, v p...
Nedelja, 28 November 2021 05:08
Ob prazniku podelili občinska priznanja, na FB pro...

Preberite več...

Vlada spremenila odlok o ukrepih za obvl...
Sobota, 27 November 2021 01:09
Odlok je že objavljen v Uradnem listu in je začel ...

Preberite več...

Kdaj bo zasijal tudi Ptuj?
Petek, 26 November 2021 20:36
Za okrasitev letos iz proračuna 35 tisočakov.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300