Izbira izvajalca za gradnjo ptujske urgence pravnomočna

Izbira izvajalca za gradnjo ptujske urgence pravnomočna
Lokalne novice

Pri ptujski bolnišnici bo gradil Medicoengineering.

Ministrstvo za zdravje je na razpisu za gradnjo dolgo pričakovanega urgentnega centra v ptujski splošni bolnišnici tik pred novim letom med tremi ponudniki izbralo podjetje Medicoengineering, ki je oddalo najugodnejšo ponudbo v višini 4,55 milijona evrov (skupaj z DDV). Po osemdnevnem roku za pritožbe je odločitev postala pravnomočna.

Zahtevka za revizijo ni bilo

Kot so danes za STA potrdili na zdravstvenem ministrstvu, niso prejeli nobenega zahtevka za revizijo, zato bo v kratkem sledil podpis pogodbe z izbranim izvajalcem, ureditev finančnega zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti ter uvedba izvajalca v delo.

Med tremi ponudbami še od podjetij Pomgrad in Makro 5

Na razpis so sicer prispele tri ponudbe. Kot je razvidno s portala javnih naročil, sta ju poleg podjetja iz Trzina do predvidenega roka poslala še Pomgrad in Makro 5 Gradnje, obe pa sta prav tako bili znotraj ocenjene investicijske vrednosti. Pomurci bi gradili za nekaj več kot 4,85 milijona evrov, koprska družba pa je oddala ponudbo v višini dobrih pet milijonov evrov. Z razpisom so iskali izvajalca gradbenih del ter dobave in montaže opreme, razpis za dobavo medicinske opreme pa bo objavljen med gradnjo objekta. Ministrstvo za zdravje je sicer junija potrdilo še tretjo novelacijo investicijskega programa, iz katere je vrednost investicije ocenilo na 6,58 milijona evrov.

Za gradnjo urgence tudi denar Spodnjepodravcev in podjetij

Finančna konstrukcija je zaprta, saj bo država iz proračuna zagotovila 3,43 milijona evrov, skoraj milijon je načrtovan iz naslova prodaje štirih zemljišč, dvanajstih stanovanj in garaže na območju bolnišnice. Ob tem bo del denarja dodala bolnišnica sama, že nekaj časa pa na začetek gradnje čaka tudi 300.000 evrov s strani občin Spodnjega Podravja in približno enaka vsota donacij regijskih podjetij.

Slika je simbolična.

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Na Ptujskem vozil neregistriran avto bre...
Torek, 18 Januar 2022 17:00
Nameščene je imel registrske tablice drugega vozil...

Preberite več...

Do PCR-testiranja brez pozitivnega hitre...
Torek, 18 Januar 2022 14:30
Od srede naprej.

Preberite več...

Zapeljal s ceste in se prevrnil
Torek, 18 Januar 2022 07:03
V naselju Drstelja v občini Destrnik se je sinoči ...

Preberite več...

Se bližamo zaprtju države in uvedbi pogo...
Ponedeljek, 17 Januar 2022 14:58
V primeru izrednih razmer v zdravstvu na mizi vsi ...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300