Štirje kandidati za direktorja ptujske bolnišnice

Štirje kandidati za direktorja ptujske bolnišnice
Lokalne novice

Vloge bodo odpirali v petek.

Na razpis za mesto direktorja ptujske bolnišnice so do roka, ki se je iztekel 10. maja, prispele štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja pa ena, je za STA povedal predsednik sveta zavoda Danilo Lončarič, a ob tem opozoril, da lahko vloge po pošti prispejo še vse do petka, ko jih bo razpisna komisija odprla in preverila njihovo ustreznost.

Anici Užmah in Teodorju Pevcu se mandat izteka junija

Obema dosedanjima vodilnima v Splošni bolnišnici Ptuj, Anici Užmah in Teodorju Pevcu, se aktualni mandat izteče konec junija, nobeden od njiju pa se pred objavo razpisa ni jasno izjasnil, ali namerava ponovno kandidirati. Po vsej verjetnosti bo Užmahova vendarle želela do konca izpeljati enega za bolnišnico najpomembnejših projektov - gradnjo novega urgentnega centra, ki se je po letih čakanja nedavno vendarle začela.

SB Ptuj leto 2021 zaključila z 2,2 mio evrov presežka

Ob tem je zavod lansko leto zaključil z 2,2 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki in tako še drugo "covidno" leto zapored končal pozitivno. Po besedah Užmahove so se tudi likvidnostne razmere izboljšale, tako da bolnišnica po dolgih letih tekoče poravnava vse zapadle obveznosti. Program večinoma dosegajo tudi letos, več težav pa imajo zaradi skokovite rasti stroškov, čemur cene storitev ne sledijo. Kljub temu so v prvih treh mesecih beležili slabih 40.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki.

Kakšen je postopek imenovanja?

Direktorja in strokovnega direktorja bolnišnice bo imenoval svet zavoda, za dokončno podelitev mandata prvega pa bo moral ta počakati še na soglasje ustanovitelja. Za strokovnega direktorja mora svet zavoda pred imenovanjem dobiti mnenje strokovnega sveta.

Slika je simbolična.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Padel s skirojem
Sreda, 18 Maj 2022 11:43
Voznik skiroja utrpel hude poškodbe.

Preberite več...

Rokometaš Žiga Bedenik ponovno odlično u...
Sreda, 18 Maj 2022 09:03
Ptujčan se je iz OI v Braziliji vrnil z zlato meda...

Preberite več...

Prometna nesreča na Grajenščaku
Sreda, 18 Maj 2022 06:54
Trčili dve vozili. 

Preberite več...

Iz domnevno sumljivega madžarskega avta ...
Torek, 17 Maj 2022 14:14
Prodaja tudi izdelke sumljivega izbora.  

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Tadej in Dalibor

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300