Ormoška saga o odpadkih se nadaljuje

Ormoška saga o odpadkih se nadaljuje
Lokalne novice

Koncesionar očitke zavrača

Člani društva Forum Ormož so včeraj na novinarski konferenci spregovorili o nezakonitostih pri oblikovanju cen storitev obdelave komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov komunalnih odpadkov v Občini Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Oktobra lani so predlagali Direktoratu za okolje pri Ministrstvo za okolje in prostor nadzor nad zakonitostjo Elaborata za oblikovanje cen storitev občinske gospodarske javne službe obdelave in odlaganja ostankov komunalnih odpadkov za leto 2015. Odgovor so prejeli po enajstih mesecih, v njem pa piše, da so samo v segmentu obdelave odkrili štiri nepravilnosti. Pojasnjuje Vili Trofenik:


Po ugotovitvah nadzora naj bi koncesionar v nasprotju z veljavno Uredbo skril doprinos na vložena sredstva med splošnimi stroški, poleg tega pa še napačno izvedel poračun med planiranimi in realiziranimi količinami odpadkov letu 2015 ter planiranimi količinami v letu 2016 in sicer tako, da bodo uporabniki plačali v letu neupravičeno več. Mesečno naj bi bili, tako po Trofenikovih besedah, občani samo pri ravnanju z odpadki skupaj z nezakonito dvakratno zaračunanimi stroški deponije pri 240-litrski posodi vključno z DDV oškodovani za 2,958 evra, letno pa za 35,497 evra.

Na očitke so se odzvali pri koncesionarju, v Komunalnem podjetju Ormož. Matjaž Veršič o očitkih glede nepravilnega oblikovanja cen in oškodovanja občanov pravi:


Kot še dodajajo v Komunalnem podjetju Ormož, so imeli s področja, ki ga kot nezakonito navaja Društvo Forum Ormož, v preteklosti tudi več inšpekcijskih pregledov, ki niso pokazali nobenih nezakonitosti.

Fotografija je simbolična.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Tovornjak pred mejnih prehodom povozil p...
Petek, 24 September 2021 15:55
Že 17 žrtev prometnih nesreč na območju Policijske...

Preberite več...

Pogrešajo 25-letno Moniko
Četrtek, 23 September 2021 16:15
Če ste jo videli, to sporočite policistom.

Preberite več...

Pogrešana Mihaela najdena
Sreda, 22 September 2021 20:11
Sporočajo mariborski policisti.

Preberite več...

DZ ni podprl uvedbe glob za nedostojno v...
Sreda, 22 September 2021 15:01
DZ ni sprejel novele zakona o varstvu javnega reda...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam