Dobitnik visokega priznanja oljenke Mestne občine Ptuj Tadej Toš

Dobitnik visokega priznanja oljenke  Mestne občine Ptuj Tadej Toš
Lokalne novice

Včeraj podelili tudi priznanja Zveze kulturnih društev Ptuj.

Včeraj je potekala v veliki dvorani Dominikanskega samostana osrednja slovesnost Mestne občine Ptuj, ob slovenskem kulturnem prazniku. V kulturnem programu so nastopile lanskoletne prejemnice oljenke, Ženski pevski zbor Lilith. Slavnostni govorec Peter Srpčič, direktor Mestnega gledališča Ptuj je ob tej priložnosti izpostavil izjemno bogastvo dediščine Ptuja:

 


 

Na včerajšnji slovesnosti so podelili tudi letošnje priznanje za izjemne dosežke na kulturnem področju. Dobitnik visokega priznanja Mestne občine Ptuj – oljenke je igralec Tadej Toš:

 


 

Na prireditvi pa so podelili tudi priznanja Zveze kulturnih društev Ptuj, za izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture:

 

Bogomir Širovnik je predsednik in dolgoletni član Moškega pevskega zbora KD Rogoznica ter član folklorne skupine. Je tudi predsednik sekcije Koranti Rogoznica in član folklorne sekcije Orači Rogoznica ter harmonikaš.

 

Mihael Roškar je solist in pevec opernega zbora SNG Maribor, član moškega seksteta ter pevskega sestava Opus 6. Od leta 2016 vodi Komorni moški zbor Ptuj, ki bo letos slavil 70 let delovanja. Ukvarja se tudi s snemanjem in montažo videoposnetkov ter ustvarja avtorske glasbene podlage za različne predstave. Vodil pa je tudi več zgorovskih projektov.

 

Janko Grdiša je že 45 let zaslužni član Društva Moški komorni zbor Ptuj. V teh letih je pomembno prispeval za uveljavljanje zbora tako na ljubiteljskem področju, kot na tekmovalnem področju. Z zborom je sodeloval na mnogih tekmovanjih in gostovanjih, kjer je bil zbor vedno prejemnik najvišjih priznanj.

 

Anica Ljubec in Milan Toplak sta dolgoletna plesalca folklorne skupine Bolnišnica Ptuj, ki deluje v sklopu DPD Svoboda Ptuj. Že 30 let sodelujeta na domala vseh nastopih tako doma kot v tujini.

 

Likovna sekcija Dr. Štefke Cobelj Delavsko prosvetnega društva Svoboda Ptuj pa je ob svoji 50 letnici delovanja prejela jubilejno priznanje Zveze kulturnih društev Ptuj. Lani so tako pripravili razstavo in izdali katalog. Sekcija se imenuje po svoji ustanoviteljici dr. Štefki Cobelj, ki je na ta način združila ljubiteljske likovnike Ptuja in okolice.

 foto: Črtomir Goznik

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Dizel od torka cenejši, cena bencina nes...
Ponedeljek, 27 Marec 2023 21:24
Cenejše tudi kurilno olje.

Preberite več...

Napovedane nizke temperature in nevarno...
Ponedeljek, 27 Marec 2023 18:47
Jutranje temperature v torek od -7 do -1.

Preberite več...

Zagorelo naj bi v MLM
Ponedeljek, 27 Marec 2023 12:41
Danes ob 11.39.

Preberite več...

Poslovila se je Alenka Čurin Janžekovič
Ponedeljek, 27 Marec 2023 10:41
Svojo življenjsko pot je sklenila tam, kjer je nap...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300