Od danes bi naj bile znova odprte knjižnice, galerije in muzeji, s  ponedeljkom pa tudi terase in vrtovi gostinskih lokalov

Od danes bi naj bile znova odprte knjižnice, galerije in muzeji, s  ponedeljkom pa tudi terase in vrtovi gostinskih lokalov
Mozaik Podravja

Ptujska knjižnica Ivana Potrča odpira vrata v ponedeljek

 

Vlada z današnjim dnem sprošča delovanje knjižnic, galerij in muzejev, pa tudi storitve nepremičninskega posredovanja in dimnikarske storitve. S 4. majem pa bodo sproščene še strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov, storitve izdelave in popravil tekstila, obutve in usnjarska dejavnost ter izdelava ključev, fotografi, fotokopirnice, urarji ter zlatarji. Pri tem pa bo potrebno zagotoviti minimalni stik med ponudnikom in potrošnikom. Ptujska knjižnica Ivana Potrča bo vrata odprla v ponedeljek, 4. maja. Po besedah direktorja Knjižnice Ivana Potrča Ptuj jih je ukrep, milo rečeno presenetil:


Gradivo, ki bo vrnjeno mora namreč, po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, odležati vsaj tri dni, preden gre v nadaljnjo izposojo. Knjižnica tako danes še ni odprta. Odprli jo bodo v ponedeljek, 4. maja. Delo bo potekalo enoizmensko, v veljavi bo poletni delovni čas. Za obiskovalce bodo vrata knjižnice tako odprta v ponedeljek in torek med 12. in 17. uro ter v sredo, četrtek in petek med 8. in 15. uro.

 

Vlada razmišlja tudi o možnostih in pogojih za odprtje vrtcev in šol. Trenutno spremljajo učinke in posledice vračanja v šole v nekaterih evropskih državah. Potekajo pa pogovori o 11. maju, kot morebitnem dnevu odprtja vrtcev in šol.

 

 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Od danes bi naj bile znova odprte knjižn...
Sreda, 29 April 2020 12:59
Ptujska knjižnica Ivana Potrča odpira vrata v pone...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Marjan Nahberger

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam