Predpraznična zlata Praga

Predpraznična zlata Praga
Namig za potep
Tipografija

IZLET PREDPRAZNIČNA ZLATA PRAGA

DATUM: 30.11.–1.12.2019

1. dan: SLOVENIJA – PRAGA
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Ptuja in Maribora. Predvidoma v opoldanskih urah prihod v češko prestolnico. Zapeljali se bomo skozi mestno četrt Višegrad, mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled notranjosti z doplačilom), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta, ki bo prav ta dan nadel božično podobo, kar mu daje še poseben čar. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja. Nočitev.

2. dan: PRAGA – SLOVENIJA
Po zajtrku bomo nadaljevali s potepanjem in odkrivanjem mestnih znamenitosti. Ustavili se bomo ob mojstrovini našega Jožeta Plečnika, cerkvi svetega srca Jezusovega, nato pa obiskali židovsko četrt z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12.000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Med ogledi se bomo v eni izmed pivnic okrepčali z golažem in »knedlički« ter vrčkom piva. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali individualno osvežitev. Sledi še mini križarjenje po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.

 

CENA: 139 € PO OSEBI PRI UDELEŽBI NAJMANJ 45 OSEB

149 € PO OSEBI PRI UDELEŽBI NAJMANJ 40 OSEB

159 € PO OSEBI PRI UDELEŽBI NAJMANJ 35 OSEB

169 € PO OSEBI PRI UDELEŽBI NAJMANJ 30 OSEB

 

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v hotelu *** , 1 x polpenzion, 1 x malica z vrčkom piva, križarjenje po Vltavi, zunanji ogledi po programu, turistična pristojbina, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija ekskurzije.

 

DOPLAČILO PO ŽELJI – vstopnine, enoposteljna soba 25 €.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

 

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300