Padec, ki je spremenil vse

Padec, ki je spremenil vse
Niti življenja

Igor Plohl je osnovno šolo končal pri Veliki Nedelji, gimnazijo pa na Ptuju. Po uspešno opravljeni maturi se je leta 1998 vpisal na Pedagoško fakulteto v Mariboru, kjer je leta 2003 diplomiral in postal profesor geografije in sociologije. V letu 2014 je na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru zagovarjal magistrsko delo in si pridobil naziv magister znanosti. Občina Lenart, kjer si je učitelj geografije in sociologije ustvaril svoj dom, pa mu je ob občinskem prazniku v letu 2014 podelila priznanje za izredno uspešno zaključen študij.

Po neurju leta 2008 je šel pomagat svojim staršem v Vičance pri Veliki Nedelji. Pri tem se mu je poškodovala letev in padec z lestve je ga življenjsko zaznamoval, saj je postal paraplegik. Po dolgi in naporni rehabilitaciji je kljub invalidnosti znova samostojno zaživel. Predani učitelj je o svojem življenju napisal tudi nekaj knjig, v katerih opisuje življenje s poškodbami hrbtenjače in invalidnosti. Nikoli ni obupal. Z močno voljo in energijo pa je dokazal nasprotno – že nekaj let skrbi sam zase in uči v bolnišnični šoli na Kliničnem oddelku za pediatrijo mariborske bolnišnice.


Igor Plohl je letos obiskal Afriko. Še vedno upa, da bo nekoč ponovno hodil. Kako je doživljal svoje najtemnejše dneve in dneve najlepših sanj, se bo z Marijo Slodnjak pogovarjal v današnji oddaji Niti življenja ob 18. 30 uri.

Fotografije: osebni arhiv

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

Sebičnost v človeku mnogokrat prepreči p...
Torek, 30 Junij 2020 16:52
Invalidi, ki niso bolni, imajo že sicer veliko ovi...

Preberite več...

Prava ljubezen najde pot do ljubljene os...
Torek, 26 Maj 2020 18:30
Maja se razbohoti narava in prav zato naj bi bil t...

Preberite več...

„ Težko je, ko dobiš hrano pred vrata!“
Torek, 28 April 2020 13:56
Večina mladih v Sloveniji se bo časa samoizolacije...

Preberite več...

Kako skozi to obdobje samoizolacije in k...
Torek, 31 Marec 2020 15:55
  Vsi skupaj smo se nekako pripravili in sprejeli...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam