Socializacija stigmatiziranih oseb skozi prostovoljstvo v mali občini

Socializacija stigmatiziranih oseb skozi prostovoljstvo v mali občini
Niti življenja
Tipografija

Sodobni način življenja in vse večja verska ter druga nestrpnost nas vsakodnevno opozarjajo, da mogoče zaradi naše drugačnosti ne spadamo v okolje v katerem živimo.

Zato smo še toliko bolj veseli, da so med nami tudi župani, ki so se pripravljeni v svoji občini soočiti s temi težavami in jih tudi spremeniti. Občina Starše je bila edina občina v Sloveniji, ki je uspela na evropskem razpisu Evropa za državljane- ukrep pobratenja mest. 25.000 evrov so porabili za pomoč pri socializaciji svojih občanov, ki so zaradi drugačnosti postali stigmatizirani. Mnogi župani se ne zavedajo, da so vzgled vsem občanom in da imajo veliko moč spreminjati tudi tabuje v svojih krajih.

Glavni cilj omenjenega projekta je prenašati oz. implementirati mednarodno socializacijo stigmatiziranih oseb na ravni Evropske unije v vsakdanje življenje v občini, s poudarkom na Romih, socialno ogroženih in telesno ter duševno prizadetih osebah, ki so jih seznanili z možnostmi in načini vključevanja v življenje v domači in v drugih občinah brez predsodkov in očitkov. Kako so se lotili tega v Staršah, pa v oddaji Niti življenja: 

 

 

 

 

 

Fotografiji: Na obisku v VDC Murenčki v Staršah.

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

Sledite nam

radioptuj300

Prireditvenik