Ko te otrok prosi:“ Ne mi lezati nogic!“

Ko te otrok prosi:“ Ne mi lezati nogic!“
Niti življenja

14- letni Marko, potrebuje operacijo, ki mu bo omogočila samostojno hojo brez opornic. Pomagate lahko tudi vi. Pošljite sms na 1919, s ključno besedo Marko5 in tako boste prispevali 5 eur.

 

Pred kratkim se je na naše uredništvo obrnila Jožica Aberšek, mama 14-letnega Marka, ki se je rodil s številnimi zdravstvenimi težavami. Med drugim z deformacijo nog; Marko je brez kolenskih sklepov na obeh nogah, saj nima glavne kosti od kolena navzdol, z obrnjenimi stopali, imel pa je tudi tri srčne operacije. Doslej je doma in v tujini prestal že 27 operacij. Ko je bil star dve leti in pol, so v Ljubljani obiskali ortopeda, da bi se dogovorili za nujen poseg na nogah. Takrat je zdravnik šokiral mamo z novico, da bodo Marku morali amputirati obe nogi. Marko je med vožnjo z avtomobilom prosil, seveda je takrat stavek zvenel primerno njegovim letom, ampak vsebina je bila: " Mamica, ne dovoli jim odrezati mojih nogic ... rad bi imel svoje nogice kot jih imajo drugi otroci!“ Mama je takrat v sebi začutila izjemno moč in sinu obljubila poiskati vse možnosti tega sveta, da bodo sinu ohranili noge.

 

Jožica je s svojimi pogumnimi koraki že zelo izboljšala sinovo kvaliteto življenja. 26. maja pa se odpravljata na ponovno operacijo na Florido, kjer bi mu opravili operacijo in s tem omogočili hojo brez opornic. ZZZS sicer Jožici, ki je samohranilka, krije stroške operacije, letalskih kart in dnevnic, a to ne bo dovolj za mnoge druge stroške, ki ju čakajo v Ameriki. Če bi se vse izteklo po najboljšem scenariju, bi morala tam ostati pet mesecev. Mami in Marku so se odločili pomagati tudi na Mariborskem Karitasu in zanju aktivirali sms. Vsi ljudje odprtih src lahko pomagajo s poslanim sms s ključno besedo Marko5 na 1919 in tako boste prispevali 5 eur za njegovo kvalitetnejše življenje. Celotno Markovo lahko spoznate v oddaji:

 


 

 

Na fotografiji: Marko in Jožica Aberšek.

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

93- letna upokojena babica Nežka Medved:...
Torek, 27 April 2021 08:29
  V današnji oddaji Niti življenja boste spoznava...

Preberite več...

Ko te otrok prosi:“ Ne mi lezati nogic!“...
Sreda, 24 Marec 2021 08:29
14- letni Marko, potrebuje operacijo, ki mu bo omo...

Preberite več...

Zakaj hrepenimo po spremembah, istočasno...
Torek, 23 Februar 2021 15:21
Dr. Saša Kranjc: "Mnogokrat nas čustvena bolečina ...

Preberite več...

Je koronakriza test odnosov znotraj naši...
Torek, 26 Januar 2021 17:19
Starši in otroci, ne glede na njihovo starost, so ...

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrinjar

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam