Prehitre odločitve o odpuščanju delavcev v tem času niso pravilne!

 Prehitre odločitve o odpuščanju delavcev v tem času niso pravilne!
Tarča
Tipografija

V Podravju je minilo več kot deset let, da se je zmanjšala brezposelnost po krizi v letu 2008.Takrat smo na Ptujskem beležili skoraj 60-odstotno brezposelnost. Zaradi epidemije novega koronavirusa ni obstalo le javno življenje, ohromljeno je tudi celotno gospodarstvo. In vse to se že odraža tudi na trgu dela.

Največja težava delodajalcev je, kako delavcem izplačati plače in prispevke, ker dela nimajo ali ga zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ne smejo opravljati, zato tudi nimajo prilivov, v strahu pa odpuščajo zaposlene. Mnogi delavci so v teh dneh že podpisali sporazumne odpovedi, kar je prehitro, saj se lahko zelo zaplete pri uveljavljenju ukrepov, ki jih je predvidela država, je za današnjo oddajo Tarča opozoril Tomaž Žirovnik, direktor Območne službe Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije na Ptuju:

 

V današnji oddaji bomo med drugim govorili tudi, kako naj ukrepajo vsi tisti, ki so izgubili delo v sosednji Avstriji in kako v tem času do pravih informacij iz Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije.

Z VAMI V ŽIVO

Natalija Škrlec

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE
radioptuj300

Sledite nam