Nega stopal ni samo estetskega značaja!

Nega stopal ni samo estetskega značaja!
Zdravnik svetuje

 

V času okužbe s koronavirusom veliko pozornost posvečamo higieni rok, kar je zelo pomembno za preprečevanje prenosa okužbe. Prav je, da to postane vaša rutina. Toda ob tem ne smete zanemarjati nege nog, zlasti ne pozabite na njihov spodnji del - stopala.

Zato, ker so večino leta skrita v čevljih in na žalost je pogosto tako, da se nanje spomnimo šele takrat, ko nas nekaj zaboli, ko nam nekaj začne delati težave, na primer otiščanci, kurja očesa, vraščeni nohti in podobno. Še ena skrita težava se skriva v obutvi – glivična obolenja nog, ki prizadenejo skoraj vsakega četrtega človeka. A ker ta infekcija ni boleča, pogosto zanjo niti ne vemo. Bolj postanemo pozorni na stopala, ko se približuje toplo vreme in obuvamo vedno bolj odprte čevlje.

Kako pristopiti k pravilni strokovni negi stopal, da ne bomo škodovali svojemu zdravju? Za sladkorne bolnike je pravilna nega še zlasti pomembna, da na stopalih ne nastanejo ulkusi, male ranice, razjede, ki se počasi in težko celijo, da ne govorimo posebej o najbolj črni napovedi, ko lahko zaradi teh procesov pride v skrajni fazi celo do gangrene in je nujna amputacija. Zato je nujno, da ti bolniki to opravilo prepustijo strokovnjaku.

V tokratni oddaji Zdravnik svetuje bomo govorili tudi o tem, ali bomo poleti ob nošenju sandalov in natikačev morali tudi razkuževati noge.

Oddaja Zdravnik svetuje v celoti: 

ZADNJI DODANI PRISPEVKI

V današnjem času ne smemo več trpeti bol...
Torek, 22 September 2020 12:15
Vsak izmed nas ima izkušnje z bolečino.

Preberite več...

Kdaj bo otrok napoten na testiranje za o...
Torek, 15 September 2020 11:55
V tem času se med otroci in mladostniki pojavljajo...

Preberite več...

Naj bodo otroci s starši v prijateljskih...
Torek, 08 September 2020 12:30
Pravilna razporeditev časa je zelo pomembna. Strok...

Preberite več...

Starši ob novem šolskem letu mnogokrat p...
Torek, 01 September 2020 11:38
Letošnje šolsko leto bo malo drugačno.

Preberite več...

Z VAMI V ŽIVO

Dalibor Bedenik

voditelj

appstore  googleplay

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999
radioptuj300

Sledite nam