Stara šprikla? Le kaj je Donačka mislila s tem?

Stara šprikla? Le kaj je Donačka mislila s tem?
Štajerska budilka

"Špica, napera, šprikla … različne besede za zelo preprosto stvar na kolesu, na katero smo kot otroci s ščipalko za obešanje perila pripeli košček plastičnega jogurtovega lončka in potem … ja, potem so nas imeli sosedje poln kufer! Mi pa smo uživali in imeli najlepše otroštvo na svetu!" je naslov nove pesmi pojasnila Barbara iz zasedbe Donačka.

 

Prijatelji iz otroštva so se porazgubili, ostali pa so spomini in nepozabne dogodivščine z najboljšim mladostnim prijateljem – kolesom!

Donačka ponovno preseneča s poskočno in navihano melodijo Stara šprikla, ki tokrat ponuja pesem s pomenljivim naslovom, ki ga vsak razume po svoje. Le nekaj ostaja enako – odlična glasba prekaljenih glasbenikov! Prepoznaven stil, igriva violina in vedno zimzelen country.

Barbaro smo vprašali: zakaj ravno šprikla oz. kolo?

Poslušajte celoten intervju tukaj!

“Predvsem zato, ker je pri nas kolesarjenje vedno aktualno. Nekateri kolesarimo rekreativno, drugi gredo z njim po opravkih, tretji pa vozijo kolo športno-tekmovalno. Zavedamo se, da je kolesarjenje zdravo za nas, zato želimo spodbuditi k temu športu tudi tiste, ki ste o kolesarjenju do sedaj le razmišljali in kolesa zaradi različnih razlogov še niste zajahali.”

Barbara je spomnila, da se je tudi prenekatera ljubezen spletla ravno na kolesu ali bolje rečeno zaradi kolesa.

In kakšen je nasvet Donačke za zapeljevanje s kolesom?

"Fantje lahko dekleta posadite na “štango” in jo tako “zapeljete”. Dekleta pa lahko, tako kot naša Barbara, le malce bolj zapeljivo pocingljate mimo svoje simpatije in metuljčki bodo naredili svoje."

Topli dnevi so tu, očistite svoje stare šprikle, zajahajte kolo in dajte muziko na glas! Naj bo hit vašega in našega poletja Stara šprikla!

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Ptuj

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300