Eko sveča - izdelana iz koruznega škroba

Eko sveča - izdelana iz koruznega škroba
Štajerska budilka

Podjetje Sveča praznuje 30 let delovanja.

 

Podjetje Sveča d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo sveč, sta pred 30 leti, leta 1990, ustanovila zakonca Stanko in Ivanka Peter. Skromno družinsko podjetje je z delavnostjo, inovativnostjo in kvalitetnimi proizvodi, iz začetne garažne proizvodnje, postalo konkurenčno podjetje v panogi. V podjetju izdelujejo različne nagrobne sveče, gospodinjske sveče, okrasne in dišeče sveče, izdelajo pa lahko tudi svečo po vaših željah.

Sveca1

 

Sprva je proizvodnja sveč potekala v zasebnih prostorih stanovanjske hiše, danes pa imajo v lasti 5.000 m2 uporabnih površin za proizvodnjo, upravne prostore, skladišče ter lastno prodajalno. Začeli so z enim zaposlenim, zdaj jih imajo 23.

Sveca2

Zaradi zahtev na tržišču podjetje nenehno vlaga v inovacije in v razvoj strojne opreme, kar jim omogoča proizvodnjo predelave več kot tisoč ton parafina letno. Z letošnjim letom so na tržišče lansirali eko nagrobno svečo. Ta sveča je optimalna rešitev uporabe naravi prijaznih materialov, ki po treh mesecih industrijske predelave postane organski kompost, CO2 in voda. Glavna sestavina je koruzni škrob, zato se popolnoma razgradi. Izdelek je nastal v sodelovanju s podjetjem Evegreen iz okolice Velenja, ki so specialisti na področju bio materialov. Ohišje oziroma kalup sveče je izdelan iz koruznega škroba oz. toplotno obstojnega biopolimera z dodatki lokalnega agro odpada. Polnilo sveče je iz palminega olja, ki je popolnoma naraven material. Sveča ima stenj s papirnato nitko, zato je popolnoma razgradljiva.

 

Prednosti podjetja Sveča so vsekakor, odlična kakovost za konkurenčno ceno, prilagajanje zahtevam kupcev in hitrost izvedbe naročil.

 

Prodajni program:

 • Ekološke sveče

EKO NAGROBNA SVEČA je optimalna rešitev uporabe naravi prijaznih biomaterialov, izdelanih iz slovenskega agro odpada, ki po 3 mesecih industrijske predelave postane organski kompost, CO2 in voda.

 

 • Nagrobne sveče

Nagrobne sveče oziroma žalne sveče so sveče katere prižigamo v spomin na preminule. V njihovi ponudbi najdete široko paleto nagrobnih sveč različnih velikosti in oblik, od katerih je odvisen čas gorenja posamezne sveče. Najpogostejša in najbolj prodajana nagrobna sveča ostaja. Z leti so razširili prodajni program tudi na keramične in steklene sveče, ki so primerne za uporabo parafinskih ali elektronskih vložkov ter elektronske in solarne sveče.

 

V nagrobnem programu ponujajo tudi žalne sete, ki so primerni, da z njimi izrazimo naše sožalje do tistih, ki se poslavljajo od svojih najbližjih.

Sveca3

 

 • Dekorativne in dišeče sveče

Dekorativne oziroma okrasne sveče so primerne za dekoracijo v aranžmajih, domovih in poslovnih prostorih. Dišeče sveče ustvarjajo aromatično in prijetno vzdušje. V ponudbi nudijo široko izbiro dišečih ter čajnih svečk ter tudi plavajočih svečk.

 

 • krstne sveče

Vse krstne sveče so unikatno ročno izdelane, pri nakupu vam nudijo možnost brezplačnega ročnega napisa imena krščenca in datuma krsta.

 

 • poročne sveče

Vse poročne sveče so unikatno ročno izdelane, pri nakupu vam nudijo možnost brezplačnega ročnega napisa imen mladoporočencev in datuma poroke.

 Sveca4

 

V tem mesecu v podjetju Sveča praznujejo 30 let. Ob tem vam ponujajo 30 % popust za nakup njihovih izdelkov. Vabijo vas, da jih obiščete v prodajalni v Pobrežju 6a v Vidmu pri Ptuju, od ponedeljka do petka od 7-ih do 19-ih, in v soboto od 8ih do 13ih.

V prodajalni Ljutomer, na Kolodvorski 28 jih lahko obiščete od ponedeljka do petka med 8. in 18 uro, v soboto od 8. do 13. ure. Lahko pa preprosto kliknete na www.sveca.si.

Sveca5

 

 

 

 

PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI

 

Datum začetka veljavnosti pravil:15.6.2020

Pokrovitelj nagradne igre: Sveča d.o.o.

Nagrada: 5x 10 eko nagrobnih sveč

Prevzem nagrade: Sedež podjetja Sveče, Pobrežje 6a

Trajanje nagradne igre: 15.6. do 19.6.2020

Izbor nagrajenca: vsak dan od 15. do 19.6.2020 v Štajerski budilki

Način izvajanja nagradne igre: program radia Ptuj, FB radia Ptuj

 

 

1. Člen

(Splošne določbe)

 

 1. Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre

 2. Organizator nagradne igre je Radio Tednik Ptuj d.o.o. Osojnikova cesta 3 , 2250 Ptuj

 3. Pravila nagradne igre so javno objavljena na spletnih straneh organizatorja

 4. Izrazi, zapisani v moškem spolu, so mišljeni kot nevtralni za ženske in za moške.

 5. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre potrjuje, da je v celoti seznanjen s pravili in pogoji nagradne igre, da jih razume in se z njimi strinja.

 

2. Člen

(Pogoji sodelovanja)

 

 1. Prijavijo se lahko državljani Republike Slovenije in rezidenti Republike Slovenije, ki so starejši od 18 let. Če je nagrajenec nagradne igre mlajši od 18 let, ga mora zastopati oseba, starejša od 18 let, ki ima po zakonu in/ali na podlagi ustreznega pooblastila pravico, da zastopa omenjeno mladoletno osebo.

 2. Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje in pravila v zvezi z nagradno igro.

 3. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji sodelavci organizatorja ali njihovi ožji družinski člani.

 

3. Člen

(Sodelovanje v nagradni igri)

 

 1. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup.

 2. V nagradni igri lahko sodelujejo osebe naštete v tretjem členu.

 3. Organizator nagradne igre bo posameznike, ki bodo skušali na kakršenkoli način zlorabiti pravila nagradne igre, izločiti iz sodelovanja v nagradni igri.

 4. Davčne obveznosti so strošek pokrovitelja nagradne igre.

 

 

 

4. Člen

(Nagrade)

 

 1. Nagrajenca nagradne igre bo naključno izžrebal računalniški program, nagrajenec bo objavljen v radijski oddaji ali na spletni strani Radia Ptuj ali na Facebook strani Radia Ptuj.

 2. Žreb bo opravljen naključno, pritožbe niso možne.

 3. Podelili bomo eno ali več nagrad, odvisno od tipa nagradne igre.

 4. Nagrade so navedene na začetku dokumenta.

 5. Nagrada ni nadomestljiva ali zamenljiva.

 6. Za prevzem nagrade mora nagrajenec potrditi svojo identiteto z osebnim dokumentom.

 7. Vsak posameznik lahko v določeni nagradni igri sodeluje le enkrat, vendar lahko posameznik hkrati sodeluje v več različnih nagradnih igrah.

 8. V kolikor nagrajenec ne sprejema pravil nagradne igre ter pravil za dvig nagrade, ni upravičen do nagrade.

 9. Vsem sodelujočim v nagradni igri organizator zagotavlja enake možnosti za pridobitev nagrade.

 10. Organizatorjeva odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni moč spremeniti. Vse nagrade so neprenosljive in nespremenljive.

 

 

5. Člen

(Pristojnosti komisije nagradne igre)

 

 1. Komisija igre ima naslednje pristojnosti:

a. Nadzor poteka akcije in ukrepanje v primeru suma, da so sodelujoči ravnali kakorkoli v nasprotju s pravili nagradne igre.

b. Če komisija določenega sodelujočega sumi neupoštevanja pravil nagradne igre, mu mora dati možnost zagovora, v katerem pojasni, da je dejansko ravnal v skladu s pravili nagradne igre. Če sodelujoči tega ne dokaže na način, kot ga je predpisala komisija, oziroma se na poziv ne odzove, ga ima komisija pravico diskvalificirati.

 

 

6. Člen

(Izključitev odgovornosti tehničnega izvajalca)

 

 1. Producent in tehnični izvajalec nista odgovorna za kakršnekoli okvare oziroma nedelovanje spletne strani, omrežja ali komunikacije, niti za prijave, ki so nepopolne, nerazumljive ali niso bile prejete.

   

 

7. Člen

(Varstvo osebnih podatkov)

 

 1. S prijavo sodelujoči izrecno potrjuje, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre in se z njimi strinja.

 2. S prijavo sodelujoči soglaša z zbiranjem osebnih podatkov v namen nagradne igre.

 3. S prijavo sodelujoči soglaša, da v zvezi z nagradno igro dovoljuje fotografiranje in snemanje za promocijske aktivnosti organizatorja.

 4. Organizator se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GFPR).

 5. Organizator se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, ki niso povezani z nagradno igro.

 6. Osebni podatki se hranijo dokler je potrebno, da se doseže namen zaradi katerega so podatki zbrani. Nato se podatki takoj izbrišejo.

 

 

8. Člen

(Reklamacije)

 

 1. Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradno igro ter v zvezi z nagradami lahko sodelujoči pošlje na elektronski naslov: nabiralnik@radio-tednik.si

 

 

9. Člen

(Dodatne informacije o nagradni igri)

 

 1. Pogoje nagradne igre je potrebno tolmačiti v skladu s slovensko zakonodajo.

 2. Organizator ima pravico umakniti, spremeniti ali dopolniti pravila sodelovanja v nagradni igri, ki jo ustvarja.

 3. Ta pravilnik bo objavljen na spletni strani Radia Ptuj in bo v pogled vsem osebam.

 

Z VAMI V ŽIVO

Tone Topolovec

voditelj

Sledite nam

Prometni telefon Radio Ptuj 031 78 9999

appstore  googleplay

radioptuj300